ZOEK HIER UW

Hottub met interne kachel

Een hottub met interne kachel is in verschillende varianten verkrijgbaar. Voor uw veiligheid staat de kachel altijd achter een beschermpaneel geplaatst, zodat u de kachel tijdens het baden niet kunt raken. De interne kachel heeft de vulopening aan de bovenzijde. Deze komt altijd een aantal centimeter boven het wateroppervlak uit zodat er nooit water in kan stromen. Bij een interne kachel is het de bedoeling dat u gaat stoken op de bodem van de kachel. Tegelijkertijd stroomt er water langs de aluminium kachel, hierdoor wordt het water in de hottub snel opgewarmd. Standaard zijn onze interne kachels gemaakt van aluminium omdat aluminium veel sneller het water opwarmt dan RVS. RVS heeft namelijk een veel hoger smeltpunt dan aluminium.

Hottub met interne kachel

Hottub met interne kachel of externe kachel?

Het verschil ten opzichte van een buitenkachel (externe kachel) is dat de interne kachel iets meer sfeer en gezelligheid geeft tijdens het baden. U hoort het geknisper van brandend hout, kunt tijdens het baden de kachel bijvullen en hoeft er niet uit om de kachel bij te vullen. Kenmerk van de interne kachel is dat u tijdens het branden goed zich heeft op het vuur, staand bij de hottub kijkt u makkelijk in de kachel en heeft u beter controle over het proces. De vulmond van de kachel is groot zodat u er grote blokken hout in kwijt kunt, en as er nadien makkelijk uit kunt halen.

Voordelen aluminium turbo binnenkachel

Voordeel van de aluminium kachel is dat aluminium veel sneller de warmte afgeeft dan bijvoorbeeld RVS.  U kunt de welltub hottub dan ook binnen ca. 1,5-2 uur opwarmen tot een temperatuur van ca. 38 graden.  Andere voordelen van de geplaatste  TURBO heater zijn :

  • De kachel is gemaakt van ‘marine aluminium’ en heeft daardoor een snelle warmteoverdracht;
  • De bovenrand van de vulopening bevat een dubbel omgevouwen rand tegen vervorming bij oververhitting;
  • Er is gekozen voor een degelijk deksel houten handvat zodat je goed grip hebt over een hete deksel.